Piliscsaba-Garancstető Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület

2081 Piliscsaba József Liget u. 26.

Adószám: 18712517-1-13

Bankszámlaszám: 11101404-18712517-36000001

 

Történet

 

 

Piliscsaba Garancsliget és Garancstető településrészének belterületbe vonása, közművesítése és parcellázása 1999-2000 során történt. Sajnos ez a folyamat elég rendezetlenül zajlott, számos kérdés maradt megoldatlanul, amivel az itt házat építők többnyire költözésük után szembesültek. Olyan alapvető dolgok rendezése maradt el, mint a közutak, közparkok, víz és csatorna hálózat tulajdonjogának, üzemeltetésének kérdése, melyekben még évekig nem történt érdemi elmozdulás. Ezt megelégelve merült fel az itt lakókban egy egyesület megalapítása, mely hatékonyan képviseli érdekeinket az önkormányzat, közműszolgáltatók, egyéb hatóságok és a terület közművesítésében részt vevő magánszemélyek és társaságok felé. Az egyesület 2006-ban alakult meg. Azóta részben rendeződött a közművek és a közutak helyzete is, azonban kiderült, hogy az egyesület keretei között nem csak érdekvédelmi tevékenységet folytathatunk sikeresen, de fejleszthetjük környezetünket és segíthetjük az itt lakók közötti folyamatos párbeszédet is. Ezért úgy döntöttünk, hogy az egyesület szélesebb tevékenységgel a terület jogi problémáinak megoldása után is tovább működik.

 

 

Célok

 

 

- Garancstető és Garancsliget lakóinak érdekképviselete az önkormányzat, közműszolgáltatók, egyéb hatóságok és magántársaságok felé.

- A terület fejlesztése (fásítás, játszótér, sportpálya építése, a közlekedésbiztonság javítása stb.), melynek forrása a befolyó tagdíjak, adófelajánlások és támogatások.

- Az itt lakók közötti párbeszéd elősegítése, közösségi rendezvények szervezése.

- Együttműködés más piliscsabai civil szervezetekkel a falu fejlesztésében.

 

 

Tagság

 

 

A településrészen jelenleg kb. 100 család él, nagy részük részt vesz valamilyen formában az egyesület tevékenységében. Az egyesületben szívesen látunk minden itt lakó, építkező vagy rövidesen építkezni szándékozó társunkat.

 

 

Működés

 

 

Az egyesület évente tart közgyűlést, ahol értékeljük az elmúlt évet, meghatározzuk a következő évi célokat, döntünk tagfelvételről és egyéb az egyesület életét érintő ügyekről. Mindennapi kommunikációra levelező listát használunk, amit a Garancstetőn lakók többsége rendszeresen olvas. A listán minden itt lakót szívesen látunk, nem feltétel az egyesületi tagság. Regisztráláshoz a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre küldj levelet, ezután a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre írt üzeneteid fognak megjelenni a listán.

 
- Copyright 2010 - GK-Projekt Kft. - Pfeiffer Zoltán -
Gk-projekt.hu