Piliscsaba Garancsliget és Garancstető

A Garancstető Egyesület elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt és ez az esemény egy fantasztikus lehetőség arra, hogy a piliscsabai civil szervezeteken keresztül segítsünk hozzájárulni a családok karbon-lábnyomának csökkentéséhez.

Esemény neve: Klíma Kirakó Civil Csapatépítő Program
Dátum: 2023-11-18, szombat 16:00-18:00
Helyszín: Piliscsabai Vállalkozók Céhegyesülete
Cím: 2081 Piliscsaba, Templom tér 13.

Az esemény ingyenes!

Az eseményre civil szervezetek jelentkezését várjuk, akik 2-5 fős csapatokat delegálnak. Szervezetenként 2-3 csapatra lenne lehetőség.

A finn fejlesztésű játékot oktatási és kutatási célokra használjuk fel az EU 1.5Lifestyles projekt keretében. Elsőként október 8-án, a programhoz kapcsolódó Másfélfokos Műhelyen próbáljuk majd ki élesben.

A játék célja, hogy személyre szabottan mindenki megtalálhassa azokat a lehetőségeket, döntéseket, amelyekkel a karbon-lábnyomát 2030-ig évi 2,5 tonnára csökkentheti (a magyar átlag 4,9 t CO2e/fő/év). Ez a személyenkénti éves maximum 2,5 tonnás kibocsátás szükséges ugyanis ahhoz, hogy a Párizsi Klímaegyezményben rögzített cél megvalósuljon, vagyis a felmelegedés átlagos szintje ne lépje át a 1,5 fokot. És ezt kell tovább csökkentenünk 0,7-re 2050-ig.

A játék során a játékos összesen 63 lehetőségből választhat: minden egyes döntés mérhetően, szakirodalmi adatokkal igazoltan segít csökkenteni a karbon-lábnyomunkat. A lehetőségek érintik a lakhatás, az étkezés, a közlekedés, valamint a szabadidő területét, a kártyák mérete pedig azt jelzi, mekkora mértékben járulnak hozzá a másfélfokos életmódhoz. A játék végére a játékos egy saját magára szabott, egyénileg összeállított tervet hoz létre, amelyet 2030-ig fokozatosan kell megvalósítania.

További információk:
https://intezet.greendependent.org/hu/node/785

A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.