Piliscsaba Garancsliget és Garancstető

Piliscsaba – Garancstető Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület 2011.03.04-én tartotta meg éves közgyűlését Peterdy András elnök vezetésével, melyen részt vett Gáspár Csaba polgármester Úr is.

Az Egyesület 2005. óta folyamatosan törekedett arra, hogy a garancsi rész fejlődjön és a peres ügyeink rendeződjenek. Ez 2010-ben sem volt másként.

Köszönhetően a tagok befizetéseinek és a támogatásoknak többek között kialakítottuk Piliscsaba legkulturáltabb szelektív hulladékgyűjtőjét, szilárd burkolatú bejárót csináltunk, vásároltunk egy kosárpalánkot, megújítottuk honlapunkat és számos rendezvényt szerveztünk (Apák napja, Gyermek nap, Oldtimer találkozó).

2011-ben sem lesz másként. Továbbra sem siránkozni akarunk Piliscsaba helyzetén, hanem a magunk erejéből teszünk is valamit! Az Egyesület közgyűlésének döntése értelmében a személyi jövedelemadók 1 %-nak felajánlásából befolyt közel egy millió forintot a felszíni vízelvezetés és az utak felújítására az önkormányzat bevonásával. Ezen túlmenően megindítjuk a „Virágos Garancs” programunkat, melynek első lépéseként megkezdjük a játszótér és környékének virágosítását, de ezzel párhuzamosan szeretnénk elérni a fásítás folytatását is. Az Egyesület gondolt a nagyon nagyszámú gyermekseregre is. Azt természetes, hogy a játszótér karbantartására elkülönítettünk pénzt, de az idén megpróbálunk létrehozni egy döngölt földalapú kis kosárpályát is. Tervezett egyesületi rendezvényeink a következők: áprilisban és szeptemberben szemétszedés, júniusban gyermeknap, oldtimer találkozó és szeptemberben kirándulás.

Végül ne feledkezzünk meg a garancstetői közösségi telkekkel kapcsolatos perről sem. Csak emlékeztetőül. Ezekre az ingatlanokra, hogyhogy nem vagy 200000 svájci frank összegű kölcsönt vettek fel, melyet elfelejtettek visszafizetni a tulajdonosok. A pénzintézet szeretett volna hozzájutni legalább a telkekhez. Igen, ám de ekkor kiderült, hogy ezek nem is építési ingatlanok és nem is a kölcsönt felvevők tulajdonában vannak. Következő tárgyalás 2011. márciusban lesz. Az Egyesület küzdeni fog azért, hogy ezek a telkek maradjanak meg a köznek. Ne kelljen egy játszóteret lerombolni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük