Piliscsaba Garancsliget és Garancstető

Tagjaink jelzése és a közgyűlés döntése alapján az Önkormányzat illetékeseivel folytatott megbeszélést követően, 2014.07.04-én levélben fordultam a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez a település tábla áthelyezésével és gyalogátkelőhely létesítésével kapcsolatban.

Jelenleg a területről csak egy módon lehet lejutni. Ahhoz, hogy gyalogosan elérjük a település központot, az iskolákat, a megállókat vagy a közintézményeket, keresztezni kell a 1104. sz. utat. Közúti gyalogátkelőhely hiányában semmilyen védelem sem biztosított. Jelenleg az az érdekes helyzet, hogy a garancstetői, egyetlen feljáró út táblával jelzett település határon kívül fekszik. Biztonság és forgalomtechnikai okok miatt elengedhetetlen, hogy a belterületet jelző tábla a megfelelő helyre kerüljön, ezzel biztosítva helyet egy gyalogos átkelőhely létesítéséhez is. Ezt követően lehetne megvalósítani a gyalogátkelőhelyet, melynek környezetében a közúti világítás már most új típusú lámpatestekkel biztosított.

A kért megoldás a település fejlesztési stratégiájával és helyi építési szabályzatával teljesen összhangban van. A város vezetése teljes mértékben támogatja kérésünket és elképzelésünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük